Potrivit unui comunicat al operatorului, Wizz Air va crea aproape 1.300 de locuri de muncă noi în anul care urmează, pentru cele 21 de aeronave de generaţie nouă Airbus A320 şi Airbus A321 ce se vor alătura flotei companiei, până la finalul anului 2018. Acestea se vor adăuga celor 11 aeronave livrate deja în 2017.

Astfel, compania organizează, începând din octombrie şi până la finalul anului viitor, 400 de noi sesiuni de recrutare, atât pentru piloţi, cât şi pentru echipaje de zbor. Recrutările vor avea loc în mai mult de 25 de țări europene, între care și România.

Alături de pachete de compensaţii şi beneficii, copiloţii şi piloţii au opţiunea unor pachete personalizate de lucru, putând călători spre casă folosind reţeaua companiei formată din peste 550 de rute. În plus, aceştia se pot stabili în oricare dintre cele 28 de baze, din 15 ţări, de-a lungul Europei, potrivit companiei.

Cei care sunt selecționați pentru echipaj de bord primesc instruire completă, uniforme fără costuri şi oportunitatea de a lucra în oraşul lor natal.

În România, Wizz Air recutează în București (3 octombrie), Cluj (5 octombrie) și Iași (14 octombrie).

Detalii despre condițiile de participare găsiți aici: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/career/cabin-crew-flight-attendant/#/

Viitoare sesiuni de recrutare pentru piloţi, precum și informații disponibile găsiţi aici: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/career/pilots#/

Informații despre viitoarele sesiuni de recrutare pentru echipaj de bord găsiți aici: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/career/cabin-crew-flight-attendant/#/

După sesiunea de recrutări anunțată joi, Wizz Air va depăși 4.500 de angajași, până la finalul anului 2018. Operatprul aerian a mai anunțat că, până în 2024, flota companie se va dubla, ajungând la mai mult de 160 de aeronave.

În prezent, Wizz Air operează o flotă de 85 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 550 de rute de la 28 de baze, care asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 43 de ţări. Anul trecut, operatprul low-cost cu sediul la Budapesta a transportat 23,8 milioane de pasageri.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA).

Wizz Air este cea mai importantă linie aeriană din România din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, urmată de Blue Air, Tarom și Ryanair.