Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că primul zbor va fi pe 3 iulie, iar compania Wizz Air va opera cu o aeronavă Airbus cu 230 de locuri două curse aeriene săptămânale, respectiv în zilele de luni şi vineri.

Avioanele pentru zborul Viena - Suceava vor decola la ora 18,50 şi vor ateriza la Suceava la ora 21,20, iar din Suceava spre Viena se va decola de pe Aeroportul ''Ştefan cel Mare'' la ora 21,55 şi şi se va ateriza la 22,30, ora Vienei.

"Este a şasea destinaţie externă de pe aeroportul Suceava. Cu Wizz Air avem aproape 900.000 de pasageri, în patru ani, transportaţi de la Suceava şi din Suceava şi pot să spun că, până la începerea acestor zboruri spre Viena, va fi gata şi terminalul 2 din aeroport (...) Sunt optimist că pasagerii acestor curse vor fi şi turişti, dar şi oameni de afaceri care să investească în judeţul Suceava. Mai ales că astăzi (n.r.-vineri) am depus la Ministerul Dezvoltării documentaţia pentru autorizarea parcului industrial Bucovina 1 din apropierea aeroportului", a spus Flutur, citat de Agerpres.