Rutele vor conecta capitala Emiratelor Arabe Unite cu Budapesta și București, din iunie 2020, și cu Cluj-Napoca, Katowice și Sofia, din septembrie 2020.

Zborurile sunt deja în vânzare și pot fi rezervate pe wizzair.com de la 59,99 euro, tarif pentru un singur segment, cu taxa de administrate și un bagaj de mână (max: 40x30x20cm) incluse. Trollerul și orice bagaj adițional de cală vor fi taxate adițional.

Prețul se aplică doar rezervărilor efectuate pe wizziar.com și aplicația pentru mobil WIZZ. Numărul de locuri la tarifele prezentate este limitat.

Citește și: Cum vom zbura cu avionul pe timp de pandemie. Ce obligații pentru pasageri introduce Wizz Air

Programul de lansare a curselor va fi respectat în condițiile în care țările din Europa vor relua zborurile oprite în acest moment, din cauza pandemiei cu coronavirus.

În cazul interdicțiilor de călătorie, impuse din cauza pandemiei de COVID-19, care afectează data de începere a zborurilor, pasagerii cu rezervări pentru zborurile afectate vor avea posibilitatea să își reprogrameze călătoria pentru o dată ulterioară, să primească banii înapoi sau să beneficieze de 120% din valoarea rezervării sub formă de WIZZ Credit care poate fi utilizat pentru achiziționarea altor zboruri.

Wizz Air devine, astfel, primul transportator european low-cost care lansează zboruri către Abu Dhabi.

Operatorul ungar a anunțat, în martie, înființarea Wizz Air Abu Dhabi, o companie aeriană locală cu sediul în Abu Dhabi, ca parteneriat între ADQ și Wizz Air. Este prima companie aeriană a Wizz Air fondată în afara Europei și se estimează că va începe operațiunile mai târziu anul acesta.

În acest fel, Wizz Air intenționează să se concentreze pe stabilirea rutelor către piețele unde compania are deja operațiuni cu o creștere importantă, respectiv Europa Centrală, de Est și de Vest, dar și subcontinentul indian, Orientul Mijlociu și Africa, pe termen lung.

“Noile rute ale Wizz Air către Budapesta, București, Cluj-Napoca, Katowice și Sofia evidențiază angajamentul nostru de a conecta Abu Dhabi cu cele mai căutate destinații globale. Aceste noi rute reflectă în mod pozitiv rezistența industriei și capacitatea sa de a continua să înainteze cu planuri îndrăznețe care vor stimula cererea consumatorilor și recuperarea durabilă a pieței aviației. În calitate de cel mai nou partener aerian, salutăm Wizz Air și primele sale rute cu brațele deschise, întrucât ne pregătim să facilităm planurile de expansiune interesante ale transportatorului din Abu Dhabi. Vizitatorii din Ungaria, România, Polonia și Bulgaria se vor bucura de dotările moderne ale terminalelor noastre, cu un element unic de ospitalitate arabă, înainte de a se îndrepta cu ușurință spre experiența capitalei prospere a Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi", a declarat Shareef Al Hashmi, Acting Chief Executive Officer al Abu Dhabi Airports Company.

“Anunțul de astăzi reconfirmă angajamentul nostru pe termen lung de a oferi tarife mici combinate cu o experiență la bord de înaltă calitate pentru tot mai mulți clienți din Abu Dhabi. Sunt încântat că operațiunile noastre de la Aeroportul Internațional Abu Dhabi vor începe în iunie, sub rezerva ridicării interdicțiilor de călătorie, conectând capitala Emiratelor Arabe Unite cu cinci orașe importante din Europa Centrală și de Est precum Budapesta, București, Cluj-Napoca, Katowice și Sofia. Suntem convinși că pasagerii noștri vor aprecia programele de zbor convenabile, sistemul ușor de rezervare online și gama variată de opțiuni de călătorie personalizate oferite de Wizz Air. Misiunea Wizz Air se integrează în strategia economică diversificată a Abu Dhabi, pe măsură ce continuăm să stimulăm traficul, generând cerere în beneficiul creșterii diversității turistice și economice a Abu Dhabi. Așteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii la bordul flotei noastre tinere, verzi și ultra-eficiente, în timp ce acordăm o atenție sporită sănătății pasagerilor și echipajului nostru”, a spus, la rândul său József Váradi, CEO al Wizz Air Holdings.

Abu Dhabi este cea mai nouă destinație Wizz Air, atrăgând numeroși pasageri din cinci orașe majore din patru țări importante din Europa Centrală și de Est. Aceste servicii vor fi primele rute directe între capitala Emiratelor Arabe Unite și Budapesta, București, Cluj-Napoca, Katowice și Sofia, și vor adăuga o capacitate de aproape 220.000 de locuri/an la rețeaua companiei aeriene din Abu Dhabi.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321, una dintre cele mai tinere flote din lume şi oferă mai mult de 710 rute din 25 de baze, ce asigură conexiunea între 154 de destinaţii din 45 de ţări. În ultimele 12 luni, un număr de 40 de milioane de pasageri au ales să călătorească cu avioanele operate de Wizz Air.