Potrivit unui anunț al Wizz Air, capitanii de aeronavă și piloții de la Thomas Cook, care au rămas fără joburi după falimentul răsunător al touroperatorului, anunțat luni dimineață, să participe la selecțiile din 30 septembrie, 1 octombrie și 14-15 octombrie 2019.

“Suntem întristați să aflăm veștile despre închiderea Thomas Cook și sutem alături de colegii noștri care au făcut ca visele a milioane de pasageri să devină realitate în ultimii 150 de ani. Ne adresăm corpului de piloți ai Thomas Cook, pe care îi invităm să participe la selecțiile noastre pentru căpitani și piloți, care se vor desfășura la sfârșitul acestei luni la Budapesta”, precizează operatporul low-cost într-un mesaj pe Facebook.

Wizz Air le promite foștilor piloți de la Thomas Cook un loc de muncă asigurat, datorită experienței pe care o au, contract pe perioadă nedeterminată și avansare rapidă în carieră.

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunţat luni intrarea în faliment. Anunțul vine după ce compania a încercat și a eşuat în cursul weekendului să găsească fondurile necesare pentru supravieţuire şi va intra în "lichidare imediată", potrivit unui comunicat al grupului.

"În pofida eforturilor considerabile, discuţiile dintre diferitele părţi participante la grup şi noile surse de finanţare posibile nu au dus la niciun acord. Consiliul de Administraţie a ajuns prin urmare la concluzia că nu are altă opţiune decât să ia măsurile pentru a intra în lichidare judiciară cu efect imediat", a explicat compania în comunicat.

Compania înfiinţată în anul 1841 se lupta pentru supravieţuire după ce creditorii ameninţaseră că se vor retrage dintr-un acord de salvare care a fost negociat timp de mai multe luni.

Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai mulţi ani însă compania era afectată de o concurenţă acerbă între tour-operatori şi un mediu economic incert în special în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi deprecierii lirei.

Grupul Thomas Cook are o povară a datoriilor de 1,7 miliarde lire sterline şi întâlnirea cu creditorii era decisivă pentru o companie care are 19 milioane de clienţi pe an în 16 ţări.