Compania permitea clientilor sa aduca la bord obiecte mici si laptop-uri, dar impunea un tarif de 10-35 de euro pentru bagajele standard de cabina, in functie de momentul rezervarii. Aceste tarife vor fi eliminate din 29 octombrie, permitand accesul in avioane cu bagaje cu 50% mai mari, a anuntat miercuri compania, scrie News.ro.

”Ne ascultam clientii. Taxarea pentru bagajele de cabina a fost una dintre criticile care ni s-au adus. Evident vor fi unele probleme operationale, dar cred ca industria le-a rezolvat. Nu cred ca vor fi probleme prea mari in urma schimbarii”, a declarat directorul general al Wizz Air, Jozsef Varadi.

Ryanair, cel mai mare operator aerian cu discount din Europa, permite deja pasagerilor accesul in avioane, unul de pana la 10 kilograme si un altul mai mic, sau o geanta de mana.

EasyJet, al doilea mare operator low-cost din Europa, permite un bagaj care poate intra in spatiul de depozitare de deasupra locului pasagerului, iar clientii cu card Plus, curse flexibile sau cu locuri care au spatiu suplimentar pentru picioane au dreptul la un al doilea.

Profitul net al Wizz Air a crescut cu 50% in primul trimestru, iar operatorul din Budapesta anticipeaza ca profitul net din acest an va fi la nivelul superior al intervalului estimat, de 250-270 de milioane de euro.

Compania a introdus si o optiune de prioritate la imbarcare, care poate compensa veniturile pierdute din eliminarea tarifului pentru bagajul de cabina.

Wizz intentioneaza ca in acest an fiscal sa majoreze capacitatea de transport cu 23%.