Noua entitate va fi primul transportator aerian fondat de Wizz Air în afara Europei, precizează sursa citată.

Wizz Air Abu Dhabi se doreşte un joint-venture, iar operaţiunile companiei ar urma să demareze în a doua jumătate a anului 2020.

"Compania se va concentra pe lansarea unor rute către pieţe unde Wizz Air are deja operaţiuni existente, cu creşteri importante, în special în Europa Centrală, de Est şi de Vest, dar şi pe subcontinentul Indian, Orientul Mijlociu şi Africa pe termen lung. Wizz Air consideră că lansarea unei companii cu adevărat low-cost în Abu Dhabi poate contribui la creşterea susţinută a Abu Dhabi ca destinaţie culturală şi turistică de primă clasă. Cunoştinţele vaste de piaţă locală ale ADDH, sprijinul şi ghidarea pe o piaţă complet nouă pentru Wizz sunt foarte valoroase şi vor accelera dezvoltarea cu succes a noii companii. Fondarea şi startul noii companii depinde, printre alte, de acceptarea şi intrarea în vigoare a documentaţiei definitive de către ADDH, recepţia tuturor acordurilor interne şi externe, şi de compatibilitatea noii companii aeriene cu toate reglementările Autorităţii Civile Generale de Aviaţie UAW necesare obţinerii unui Certificat de Operator Aerian (AOC)", menţionează operatorul aerian low-cost.

Citește și: Planurile Wizz Air pentru România, în 2020. Lansează zboruri către două dintre cele mai căutate destinații de către români

Cu o flotă compusă din aeronave Airbus A321neo, cele mai eficiente aparate de zbor cu un singur culoar, Wizz Air Abu Dhabi va avea acces la pieţe cu peste cinci miliarde de clienţi din Europa şi din afara graniţelor sale. Oferta comercială a noii companii aeriene se va alinia celei existente a Wizz Air şi se va axa pe oferirea unor experienţe plăcute bazate pe servicii de calitate şi pe una dintre cele mai verzi flote din lume.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.

Abu Dhabi Developmental Holding Company a fost înfiinţată în anul 2018 ca o societate publică pe acţiuni (PJSC) şi deţine un portofoliu divers de întreprinderi de stat (SOE) care acoperă sectoarele cheie din economia Abu Dhabi, inclusiv utilităţi, turism, transport & logistică, industrii, real estate, media, asistenţa medicală, agroalimentară şi TIC.