Compania aeriană low-cost își va lansa operațiunile la Aeroportul Internațional Abu Dhabi din toamna anului 2020.

Acordul reprezintă o etapă importantă în lansarea Wizz Air Abu Dhabi, o nouă companie aeriană low-cost cu sediul în capitala Emiratelor Arabe Unite.

Wizz Air Abu Dhabi intenționează să înceapă operațiunile în a doua jumătate a anului, oferind tarife scăzute și o experiență la bord de calitate înaltă spre o serie de destinații din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa.

Având în vedere că activitățile de recrutare ale lui Wizz Air Abu Dhabi vor începe în următoarele luni, acordul va crea noi oportunități de muncă, va impulsiona economia și va atrage mai mulți vizitatori în Abu Dhabi. Anunțul este, de asemenea, în conformitate cu programul de accelerare AED 50 de miliarde al Abu Dhabi, Ghadan 21, care se află în spatele dezvoltării Emiratelor prin investiții în afaceri, inovație și oameni.

În urma acordului, echipa de dezvoltare a companiei aeriene a inițiat deja procesul cu Autoritatea Generală de Aviație Civilă a Emiratelor Arabe Unite pentru a obține certificatul de operator aerian și licența de operare a transportatorului.

„Ziua de azi marchează o etapă importantă pentru înființarea noii noastre linii aeriene în Abu Dhabi. Acordul de asociere comună cu Abu Dhabi Developmental Holding Company pentru a forma Wizz Air Abu Dhabi stă la baza angajamentului nostru pe termen lung de a implementa un model de afaceri în transport aerian extrem de eficient, precum și cel mai durabil din punctul de vedere al mediului, pentru a stimula dezvoltarea aviației din Abu Dhabi. Misiunea Wizz Air se integrează în strategia economică diversificată a Abu Dhabi, întrucât ne propunem să generăm traficul prin crearea de cerere în beneficiul creșterii diversității turistice și economice din Abu Dhabi. Așteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii la bordul flotei noastre tinere, verzi și ultra-eficiente”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air Holdings.

Turismul este o prioritate în strategia de creștere a Abu Dhabi. Investiții semnificative se îndreaptă nu numai înspre aeroporturile noastre, ci și spre infrastructura turistică, inclusiv hoteluri, stațiuni și atracții culturale. Anul trecut, emiratul a atins un nivel record de 11,35 milioane de vizitatori, iar un element cheie pentru aceasta este conectivitatea care le permite oamenilor să viziteze Abu Dhabi ușor și accesibil. Parteneriatele noastre cu Wizz Air și alți colaboratori vor ajuta la creșterea Emiratelor Arabe Unite ca o destinație regională și internațională extrem de competitivă pentru călătorii de agrement și de afaceri", a spus, la rândul său, Excelența Sa, Mohamed Hassan Al Suwaidi, CEO al ADDH.

Compania aeriană se va concentra pe stabilirea rutelor către piețele în care Wizz Air are operațiuni cu o evoluție importantă, respectiv Europa Centrală, de Est și de Vest.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.

Cu sediul central în Abu Dhabi, Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADDH) a fost înființată în 2018 ca societate publică pe acțiuni (PJSC). Deține un portofoliu divers de întreprinderi de stat (SOE), care acoperă sectoarele cheie ale economiei Abu Dhabi, inclusiv utilități, turism, transport și logistică, industrii, imobiliare, servicii financiare, mass-media, asistență medicală, agroalimentare și TIC.

Pe lângă rolul său de partener strategic al guvernului, ADDH este un proprietar de active și investitor în sectoarele țintă, atât la nivel local, cât și internațional, care se aliniază viziunii de conducere a lui Abu Dhabi.