Wizz, companie care se concentrează pe Europa Centrală şi de Est, se aşteaptă în prezent ca în exerciţiul 2020 care se va încheia la finele lunii martie să înregistreze un profit net cuprins între 350-355 milioane de euro, în creştere faţă de estimările anterioare cuprinse între 335 şi 350 milioane de euro.

Compania a precizat că, în ultimele trei luni ale anului trecut, veniturile sale au crescut cu 24,6% până la 637,3 milioane de euro şi de asemenea a înregistrat un profit net de 21,4 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 21 milioane de euro în perioada similară a lui 2018. Numărul pasagerilor transportaţi a crescut cu 23,2% până la 10 milioane.

Companiile aeriene europene de tip low-cost au profitat de o creştere a cererilor pentru călătorii în ultimele luni, atât liderul european Ryanair cât şi numărul doi easyJet (EZJ.L) şi-au îmbunătăţit estimările de profit.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinaţii din 44 de ţări.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ şi este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 şi FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinţă la nivel global în ceea ce priveşte recunoaşterea siguranţei companiilor aeriene.