Aceste zboruri directe transatlantice au fost reintroduse anul trecut după o pauză de peste 10 ani.

”Începând cu 7 iunie, Air Canada Rouge reia zborurile directe către Montreal şi Toronto, intrând în al doilea sezon de operare din România. Cursele vor fi realizate până în data de 7 octombrie. În perioada 24 iunie – 7 septembrie, sunt programate săptămânal şase curse către Canada, faţă de patru în restul perioadei de operare", arată un comunicat al companiei.

Zborurile vor avea o durată de aproximativ 10 ore şi vor fi operate cu aeronave Boeing 767-300.

”Air Canada este singura companie aeriană nord-americană care are o cursă directă din România către Canada. Ne bucurăm să conectăm printr-un zbor non stop Bucureşti de Toronto şi Montreal. În primul an de operare am văzut o creştere a cererii pentru curse din România către America de Nord. Prin urmare, în 2019, am luat decizia să oferim şi mai multe zboruri directe”, a declarat Nedime Konuksever - Country Manager Romania, Europa de Est şi Turcia, în comunicat.

Noutatea pentru zborurile operate în 2019 este introducerea internetului wi-fi de mare viteză, prin satelit, care permite utilizatorului să posteze video live, să navigheze pe internet şi să facă cumpărături în timpul zborului.

Air Canada Rouge este linia aeriană de leisure a operatorului aerian Air Canada. Cu zboruri în peste 70 de destinaţii din întreaga lume, Air Canada Rouge, cu o echipa de 2.000 de angajaţi şi peste 50 de aeronave, a deservit mai bine de 25 de milioane de clienţi din momentul lansării, în urmă cu cinci ani de zile.

Compania aeriană canadiană a anunțat, anul trecut, reluarea după 10 ani a zborurilor directe din România, imediat după ce autoritățile de la Ottawa au anunțat ridicarea vizelor de călătorie pentru români. Începând din 1 decembrie 2017, românii pot călători în Canada fără vize, pentru şederi de maximum 6 luni în scop turistic, pe baza oricărui paşaport românesc valabil.