Noul model Duster s-a schimbat în special în interior, unde găsim pentru prima dată climă, dar şi buton de start-stop. Altfel spus, maşina poate fi pornită fără cheie.

Şi cei de la Ford au mers în Germania cu viitorul model pe care îl vor produce la Craiova. EcoSport este un SUV compact şi era fabricat până acum în India.

Lansarea noului Duster la Salonul Auto de la Frankfurt a atras foarte multă lume. Zeci de jurnalişti, dar şi specialişti din domeniu, au venit să vadă SUV-ul românesc low cost, dar mai ales îmbunătăţirile promise de producătoul de la Mioveni.

Noul Duster vine cu alt design interior care se îmbină cu tehnologia de ultima generaţie. De pildă, are 4 camere montate în faţă, în spate şi sub oglinzi, care îi permit conducătorului să vadă totul în jurul maşinii.

Noul Duster va putea fi pornit din buton, iar pe volan apar mai multe comenzi. Chiar şi aşa, specialiştii nu îl consideră fără cusur.

Aceştia se intreabă dacă plasticul folosit la bord va rezista la drumurile din România. În plus, sunt nedumeriţi experţii dacă şoferii vor putea să aibă acces uşor la butonul de cruise control care a fost pus în partea dreapta, exact sub manetă.

Laurens van der Acker, designer Dacia: “Tot timpul avem discuţii în cazul proiectelor noi. Vrem să oferim cât mai multe clienţilor la un preţ acceptabil. Le-am oferit mai multe decât până acum, dar la acelaşi preţ. Preţul este deocamdată confidenţial.”

Duster rămâne un proiect sută la sută românesc în Europa, chiar dacă pe alte pieţe există şi Duster produs şi vândut sub marca Renault.

Yves Caracatzanis, preşedintele General Dacia: “Dacia Duster va fi produs doar la Mioveni sub brandul Dacia. Dacia Duster Renault, în funcţie de destinaţie, cel din America este produs în America. Cel din India, în India. Pentru Europa este produs în Mioveni.”

Şi noul SUV de la Ford - EcoSport - a atras privirile experţilor.

Ana Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România: “Producţia de masă va începe într-o lună pe data de 12 octombrie, iar noul Eco Sport se va afla la vânzare în toate pieţele europene, acolo unde modelul va fi prezent de la începutul anului viitor.”

Pentru piaţa din Europa, EcoSport va fi produs la Craiova. Şi în acest caz preţul rămâne un secret.

La Frankfurt şi-a făcut apariţia şi multiplul campion de formula 1 Lewis Hamilton. Britanicul a prezentat lumii un Mercedes de poveste. Cu un motor de o mie de cai putere, ce poate ajunge la 350 de kilometri pe ora, bolidul futurist are şi un preţ pe măsură: aproape 2,4 milioane de dolari.

Şi pentru o asemenea competite a noutăţilor, cei de la Audi au prezentat două bijuterii dominate de inteligenţă artificială: un vehicul se conduce fără volan, iar celălalt are motor electric şi circulă pe pilot automat.

În paralel, BMW a scos în lumina reflectoarelor 9 modele noi, exclusiv cu motorizare electrică.