Reprezentantii Ford au anuntat recent ca un numar de 190 de roboti noi sunt in curs de instalare in fabrica de la Craiova, compania pregatindu-se de productia noului model EcoSport.

Schimbarile au inceput inca din perioada de iarna, fiind vizate sectiile "Montaj General” si "Caroserii”.

Alexandru Petrescu a avut vineri o intalnire cu delegatia companiei Ford, condusa de Andrew McCall, vicepresedinte in cadrul Ford Europa pe relatii guvernamentale.

In cadrul intalnirii, reprezentantii companiei americane au subliniat angajamentul ferm pe care Ford il are fata de Romania, in contextul in care investitia de la Craiova a depasit deja un miliard de euro.

”Fabrica Ford din Craiova trece momentan printr-un proces de transformare necesar pregatirii uzinei pentru lansarea noului model EcoSport, moment programat pentru toamna acestui an”, a informat Ministerul pentru IMM-uri, intr-un comunicat.

Si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, s-a intalnit, vineri, cu o delegatie a companiei Ford Romania, pentru a discuta despre o posibilitate a cresterii numarului locurilor de munca la fabrica Ford din Craiova.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, numarul locurilor de munca la fabrica Ford din Craiova ar putea creste, in conditiile in care angajatorii ar putea primi de la stat, prin finantare europeana, valoarea in lei a 250 de euro pentru fiecare persoana angajata in ucenicie si echivalentul in lei a 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu conditia eliberarii certificatelor de ucenic si stagiar.

Anul trecut, Guvernul a aprobat extinderea pana la 31 decembrie 2025 a perioadei de realizare a productiei de automobile si de motoare asumate de Ford Romania, in conditiile in care pana la finalul anului 2019 producatorul auto a anuntat o investitie suplimentara de minimum 130 de milioane de euro, la Craiova. Potrivit Guvernului, 100 de milioane de euro vor fi folositi pentru introducerea in fabricatie a unui nou model de autovehicul la Craiova si alte 30 de milioane de euro pentru productia de motoare.

Executivul a modificat, in acest sens, o ordonanta de urgenta din 2008 prin care s-a acordat un ajutor de stat de 75 de milioane de euro companiei Ford Romania pentru implementarea si finalizarea proiectelor de investitii in fabrica de automobile si fabrica de motoare de la Craiova, in valoare totala de 869 milioane de euro.