"Daca bugetele nationale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci sa ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxa la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzina", a declarat ministrul german.

"Astfel, vom avea mijloacele pentru un raspuns european la problema refugiatilor", a estimat Schauble, opinand ca "solutionarea problemei nu ar trebui sa esueze din cauza unei limitari a fondurilor".

Evenimentele din Koln "amplifica presiunea" pentru a gasi cat mai repede "o solutie la problema controlului la frontierele externe ale UE", a adaugat el.

"Problema trebuie sa fie reglata la nivel european. In caz contrar, nu doar Germania va suporta consecintele, dupa cum par sa creada unii, ci si vecinii nostri si tarile din Balcani, inclusiv Grecia, care vor fi masiv afectate", a continuat ministrul.

Schauble atentioneaza ca daca problema nu va fi rezolvata la nivel european, "ea va fi solutionata la nivelul frontierelor nationale, insa aceasta va fi cea mai rea dintre solutii" si "Europa se va pomeni intr-o criza si mai mare".

Wolfgang Schauble si-a exprimat regretul ca "lucrurile se desfasoara prea lent in Europa" si a afirmat ca o sustine in totalitate pe Angela Merkel, in gasirea unei solutii.