Potrivit Reuters, banca israeliană a semnat un acord de principiu pentru vânzarea participaţiei de 99,91%, deţinută la Bank Leumi România SA, către firma britanică de investiţii.

Leumi a precizat că decizia de a vinde subsidiara din România face parte din strategia sa de concentrare a operaţiunilor internaţionale în centrele financiare principale, prin intermediul subsidiarelor băncii din Statele Unite şi Marea Britanie.

Banca israeliană nu se aşteaptă ca tranzacţia să aibă un impact important asupra rezultatelor sale financiare.

Acordul final de vânzare a Bank Leumi România depinde de procesul de due diligence, negocieri şi obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare, a precizat banca israeliană.

Argo Capital este o subsidiară a Argo Group.

În România, Bank Leumi este prezentă din anul 2006, având o reţea de 15 unităţi în cele mai importante oraşe.

Bank Leumi este a patra bancă ce anunță că se retrage din România, după ce anul trecut toate cele trei grupuri bancare grecești prezente pe piața locală și-au anunțat ieșirea.

Eurobank a anunțat la începutul anului trecut că vrea să vândă Bancpost, subsidiara sa din Romania, în contextul în care principalele banci din Grecia încearcă sa-si reduca expunerea peste hotare si sa-si intareasca capitalul, conform conditiilor din cel de-al treilea pachet de asistenta financiara acordat Atenei de catre Comisia Europeană și FMI.

În luna octombrie, Banca Transilvania a anunțat că va prelua pachetul majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group în capitalul social al Bancpost.

Totodată, National Bank of Greece (NBG) a anunțat, în luna iulie, că a semnat un acord cu subsidiara din Romania a grupul financiar maghiar OTP privind achizitionarea pachetului de actiuni de 99,28%, detinute la Banca Romaneasca.

În decembrie anul trecut, grupul bancar elen Piraeus Bank a anunţat că a ajuns la un acord cu J.C. Flowers & Co. pentru vânzarea participaţiei pe care o deţine la subsidiara sa bancară din România, Piraeus Bank Romania S.A.