Cifra de afaceri inregistrata in primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, fata de 1,296 miliarde de lei in perioada similara a anului trecut, crescand cu 11%, a mai precizat compania.

Performantele Hidroelectrica in conditii hidrologice deficitare, exprimate prin cifra de afaceri si profitul brut, sunt mai bune decat in perioada similara a anului 2016 si reflecta masurile de eficientizare continuate de societate”, se mai arata in comunicat.

Productia la cinci luni 2017 a fost de de aproximativ 6,5 TWh, fata de 7 TWh realizati in aceeasi perioada a anului 2016.

Actionarii Hidroelectrica au decis la inceputul lunii iunie acordarea de dividende in valoare totala de 1,035 miliarde lei, reprezentand 90% din profitul net distribuibil inregistrat anul trecut, care s-a ridicat la 1,22 miliarde lei.

Producatorul de energie a incheiat primul trimestru cu un profit brut de 482 milioane lei, cel mai mare castig trimestrial obtinut pana acum de companie, cu 100 milioane lei mai mare fata de perioada similara a anului trecut, a declarat, intr-un interviu acordat News.ro, directorul general al Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru, care a precizat ca societatea dispune de lichiditati de peste 2,7 miliarde lei (circa 600 milioane euro) in banci.