Agenţia de brokeraj Dunwell a finalizat tranzacţia dintre Opsan şi CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est.

Potrivit unui comunicat remis presei, Opsan va ocupa spaţiul de 5.000 mp în CTPark Piteşti. Clădirea va fi construită special pentru producătorul turc, după specificaţiile tehnice indicate de chiriaş, şi va fi realizată la cele mai înalte standarde de calitate şi inovaţie privind eficienţa energetică.

Extinderea Opsan în România şi alegerea construirii primei unităţi productive la Piteşti reprezintă atât o consecinţă a unui nivel de calificare ridicat al forţei de muncă româneşti în general şi din sectorul industriei auto în special, cât şi un rezultat al infrastructurii existente în zonă. Experienţa şi calitatea unităţilor de producţie dezvoltate de CTP au contat de asemenea foarte mult în definitivarea acestei tranzacţii.

Opsan este unul dintre liderii industriei de componente auto din Turcia. Expertiza sa se referă în special la: caroserie şi componente şasiu, scaune şi piese de interior, proiectare şi fabricare de scule şi dispozitive.

CTP este un dezvoltator şi administrator full-service de proprietăţi comerciale, specializat în livrarea şi managementul parcurilor de business high-tech personalizate. În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu peste 700.000 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă, situaţi în 10 oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.

Dunwell este primul şi singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, un start-up înfiinţat în 2017 în Bucureşti.