Mars, care pe langa marcile de ciocolata Mars, Bounty, Snickers, MilkyWay si Twix produce si hrana pentru animale de companie, fiind proprietarul marcilor Whiskas si Pedigree, a precizat ca va plati 93 de dolari pentru fiecare actiune VCA, o prima de 31,4% fata de pretul inregistrat de actiunile VCA la inchiderea sedintei de vineri.

Valoarea tranzactiei este de 9,1 miliarde de dolari prin includerea datoriilor de 1,4 miliarde de dolari ale VCA.

Infiintata in 1986, VCA are aproape 800 de spitale pentru animale de companie si 60 de laboratoare de diagnostic in SUA si Canada. Compania a realizat in 2015 vanzari anuale de 2,13 miliarde de dolari.

Dupa preluare, VCA va deveni o divizie separata in cadrul Mars Petcare, cel mai mare producator mondial de hrana pentru animale de companie. Mars a dobandit acest titlu in 2014 dupa ce a prelua operatiunile Procter & Gamble Co din domeniul hranei pentru animale, operatiuni ce includ branduri renumite precum Iams si Natura, pentru 2,9 miliarde de dolari.

Pe langa operatiunile din domeniul hranei pentru animale, afacerile Mars Petcare include si Banfield Pet Hospital, care detine peste 900 de clinici pentru animale de companie.

Potrivit datelor Euromonitor, al doilea mare producator mondial hrana pentru animale de companie este grupul elvetian Nestle, care detine produsele marca Purina.