Astfel, banca a publicat pe pagina proprie de internet cele doua variante de imprumut, una cu avans de 35% pentru creditele in valoare de pana la 250.000 de euro, si alta cu avans de 15% pentru imprumuturi peste acest plafon, scrie Agerpres.

“Valoarea maxima finantata din valoarea imobilelor aduse in garantie poate fi de 65%, pentru creditele acordate in lei, a caror valoare este mai mica de 250.000 de euro (echivalent in lei), sau 85%, pentru creditele acordate in lei, a caror valoare este mai mare de 250.000 de euro (echivalent in lei)”, mentioneaza banca.

In acelasi timp, din oferta bancii a disparut varianta de imprumut in euro pentru cumpararea de locuinte.

La randul sau, Alpha Bank a publicat noile conditii pentru imprumuturile pentru locuinte, cu avans de 30% pentru creditele in lei si de 40% pentru cele in euro, indiferent de suma imprumutata.

Tonul majorarii avansului pentru creditele ipotecare a fost dat de Raiffeisen Bank, inca din perioada dezbaterilor pe marginea Legii, la 35% pentru imprumuturile in lei si la 40% la euro.

Ulterior, Bancpost, Garanti Bank si Intesa Sanpaolo Bank au publicat noile conditii de creditare ipotecara, din care reiese cresterea avansurilor pentru aceste imprumuturi. Astfel, Bancpost percepe un avans de 33% pentru ipotecarele in lei si 43% pentru cele in valuta, Garanti Bank are avans de 40% la euro, dar l-a mentinut la 15% pentru lei, iar Intesa Sanpaolo Bank a majorat avansul pentru creditele ipotecare in lei de la 15% la 25%.

Legea a fost publicata in Monitorul Oficial joi, 28 aprilie, si urmeaza sa intre in vigoare la 15 zile de la publicare, respectiv pe 13 mai.