“In ultimii ani, interesul romanilor pentru cumparaturi online a crescut semnificativ; romanii apreciaza cel mai mult facilitatea cumparaturilor, precum si diversitatea produselor oferite. De asemenea, mai multe studii arata ca majoritatea romanilor prefera sa cumpere produse fabricate in Romania si nu in strainatate, iar cei mai multi dintre ei considera ca produsele alimentare romanesti sunt mai bune calitativ decat cele straine”, precizeaza comunicatul.

Noi producatori se alatura platformei in fiecare luna, rata medie lunara fiind de aproximativ cinci producatori si 300 de produse noi.

Produsele sunt in general axate pe microproductie unicat sau din materie prima bio, primeaza asadar calitatea si originalitatea. Ne-am dorit mereu sa contribuim la dezvoltarea economiei romanesti, de care indirect beneficiem cu totii, astfel s-a nascut acest proiect. De aceea ne bucuram ca o parte semnificativa din banii pe care ii cheltuim se va intoarce in economia nationala, la bugetul Romaniei”, a declarat Melinda Paunescu, Development director Radcom.

Potrivit dezvoltatorilor proiectului, deprinRomania.ro este singurul mall online care comercializeaza produse 100% romanesti, de la produse alimentare, bauturi, cosmetice, imbracaminte si accesorii, pana la articole decorative si produse din ceramica, toate lucrate manual.

Proiectul este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Programul Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice' - 'Investitii pentru viitorul dumneavoastra'.