In celelalte orase mari din Romania, cele mai ridicate pretentii ale proprietarilor se situeaza sub un milion de euro si, adesea, sub pragul de 500.000 de euro.

Majoritatea proprietatilor incluse in clasament sunt penthouse-uri in ansambluri de lux, ridicate in ultimii ani, insa in oferta se regasesc si exemple de apartamente in cladiri istorice.

Astfel in Bucuresti, cel mai scump apartament scos la vanzare are un pret cerut de 3,8 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Primaverii, structurat pe doua nivele si compartimentat in sapte camere (plus dependinte).

Locuinta are o suprafata utila de 450 de metri patrati, dar ajunge la 650 de metri patrati construiti (incluzand terasele). Imobilul dispune de trei locuri de parcare in subteran si o boxa de depozitare.

Pe locul al doilea in clasament se situeaza un alt penthouse, amplasat de data aceasta in zona Soseaua Nordului – Herastrau, ce poate fi achizitionat la un pret de 3,15 milioane de euro. Locuinta are cinci camere, o suprafata utila de 410 metri patrati si este amplasata la ultimul etaj (din sase) al unui bloc finalizat in anul 2008. Proprietatea are vedere asupra parcului Herastrau, este dotata cu home-cinema, bar, jacuzzi, terasa interioara.

Tot in zona de nord Capitalei, in apropiere de parcul Herastrau, un penthouse nou-construit, parte dintr-un bloc finalizat in anul 2015, are un pret 2,49 milioane de euro (+TVA). Locuinta este structurata pe doua etaje, are cinci camere (plus dependinte) si dispune de o suprafata utila de aproximativ 340 de metri patrati (la care se adauga doua terase de 90 de metri patrati la ultimul etaj). Proprietatea dispune si de doua locuri de parcare in subteran.

In Brasov, cel mai scump apartament scos la vanzare are un pret cerut de 650.000 de euro. Este vorba despre un penthouse din zona Drumul Poienii, finalizat in anul 2008. Compartimentat in patru camere (plus dependinte), acesta are o suprafata utila de 180 de metri patrati si ofera vedere asupra centrului orasului.

La Cluj-Napoca, cel mai scump apartament disponibil momentan spre vanzare are un pret cerut de 430.000 de euro. Locuinta are trei camere (plus dependinte) si este amplasata la etajul intai al unei cladiri istorice (constructie 1941) din zona centrala a orasului. Imobilul este renovat si dispune de o suprafata utila de 160 de metri patrati.

La malul marii, in Constanta, cel mai scump apartament disponibil spre vanzare este un penthouse cu vedere la mare, amplasat in zona Peninsula, ce poate fi achizitionat cu 435.000 de euro. Parte dintr-o constructie finalizata in anul 2016, acesta dispune de o suprafata utila de 245 de metri patrati si este compartimentat in trei camere (plus dependinte).

In zona centrala a Timisoarei, un penthouse cu o suprafata de 150 de metri patrati utili este scos la vanzare la un pret de 670.000 de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc finalizat in anul 2012 si este complet finisat, mobilat si utilat. Locuinta este dotata cu aer conditionat, sistem de incalzire prin pardoseala si sauna si dispune de doua terase spatioase, amenajate.

La Iasi, cel mai scump apartament disponibil spre vanzare are un pret cerut de 350.000 de euro. Acesta dispune de o suprafata utila de 210 metri patrati si este alcatuit din patru camere. Parte dintr-un bloc finalizat in anul 2014, in zona Copou, locuinta este finisata cu materiale din categoria premium – marmura in living, hol si bucatarie, piatra naturala in bai, parchet din bambus in camere.

Alte apartament scumpe scoase la vanzare in capital Moldovei sunt amplasate tot in zona Copou, iar preturile variaza intre 245.000 si 250.000 de euro.

Imobiliare.ro este primul portal imobiliar lansat in Romania, care a depasit de curand pragul de 1.480.000 de vizitatori unici pe luna si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

Sursa foto: imobiliare.ro