Potrivit analizei, care a inclus un numar de peste 300 de ansambluri rezidentiale, preturile solicitate pentru locuintele noi din Bucuresti au crescut cu pana la 10-20%in primul semestru al anului 2017, in special zonele de centru, nord si vest, dupa o perioada de aproximativ cinci ani de stabilizare si cresteri moderate.

In primul semestru al anului 2017 am observat o crestere medie de 10-20% a preturilor solicitate, in special in zonele de centru, nord si vest. Principalul motiv al cresterii preturilor este determinat de oferta redusa disponibila efectiv pe piata, din cauza dificultatilor intampinate de dezvoltatori pentru obtinerea autorizatiilor”, a declarat Matei Malos, co-fondator Directimo.

Potrivit acestuia, cei mai mari 15 dezvoltatori au in plan sa construiasca, in urmatorii ani, 54.450 de apartamente in Capitala din totalul de peste 100.000 estimat, distribuite in 22 de ansambluri rezidentiale.

Dintre acestea, 2.900 de apartamente sunt in zona de est, 11.000 in sud, iar restul de 40.600 de locuinte sunt disponibile in vestul si nordul Capitalei.

Citeste si: Cum arata si cat costa cele mai scumpe apartamente scoase la vanzare in Romania. O locuinta din Bucuresti se vinde cu aproape 4 mil. euro