Una dintre ele e uriasa bula imobiliara, care sta sa faca implozie. Dupa ce ani la rand investitorii au tot construit, vanzand case pe sume uriase, astazi s-au trezit cu orase intregi goale, pentru ca oamenii nu mai au bani sa cumpere apartamente.

Disperati, agentii imobiliari vin cu oferte care de care mai tentante. Degeaba, insa. In China, numarul localitatilor-fantoma, in care rareori vezi oameni pe strada, e tot mai mare.

Kangbashi e unul dintre orasele noi, stralucitoare ale Chinei. Un monument ridicat in scopuri propagandistice, pentru a arata prosperitatea de care se bucura acum poporul chinez. Cu o biblioteca publica de 8 etaje, un teatru imens si nenumarate cladiri asemanatoare celor occidentale.

Problema e insa ca acest oras nu prea are...  locuitori. A fost gandit pentru un milion de persoane, dar abia numara 20.000. Singurii trecatori par sa fie maturatorii.

Intr-o tara supra-aglomerata cum e China, pustietatea acestei localitati pare inexplicabila. Si totusi, explicatiile sunt simple: nu exista industrie, deci niciun motiv real pentru a te muta aici. Kangbashi e expresia perfecta a bulei imobiliare care a crescut in China, incurajata de frenezia investitorilor in vremuri ceva mai prospere.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.