Comparativ cu octombrie 2010, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 14,7%, iar comenzile noi din industrie au avansat cu 1,1%.

In primele zece luni, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 17,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar comenzile noi din industrie s-au majorat cu 15,5%..

In octombrie, declinul cifrei de afaceri cu 5,5% fata de luna precedenta a fost generat de scaderea din industria prelucratoare (-5,9%). Industria extractiva a crescut cu 4,8%.

Pe marile grupe industriale, scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (-7,8%), industria bunurilor intermediare (-6,2%), industria bunurilor de capital (-5,6%), industria bunurilor de uz curent (-4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,6%).

Comenzile noi din industrie au scazut in octombrie fata de septembrie din cauza declinului inregistrat la toate grupele industriale: industria bunurilor intermediare (-24,2%), industria bunurilor de capital (-15,3%), industria bunurilor de uz curent (-9,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-2,2%).