Numarul romanilor care dorm pe strazi in cele mai luxoase zone din Londra s-a triplat de la anularea restrictiilor pe piata muncii, in ianuarie 2014, sustine Daily Mail, precizand ca peste cateva zile este programata o reuniune pe aceasta tema intre reprezentanti ai Consiliului municipal din capitala britanica si oficiali ai Ministerului de Interne. 

Potrivit cifrelor oficiale furnizate de Primaria Londrei si prezentate de publicatia Daily Mail, numarul romanilor fara adapost din centrul capitalei a crescut de la 20, in ianuarie, la 59, in mai. 

"Imigrantii est-europeni comit jafuri, fura, isi bat joc de tara noastra, iar politia le plateste biletele de avion pentru a fi repatriati. Stiu ce fac pentru ca ii vad zilnic. Dorm pe iarba si fac baie in fantanile arteziene", afirma Aaron Devaney, reprezentantul unei agentii de turism din zona Marble Arch.

Deputatul conservator Mark Field a cerut Guvernului britanic sa ia masuri urgente.

"Romanii au dreptul sa vina in Marea Britanie, iar multi au venit pentru a munci si a aduce o contributie. Ceea ce este inacceptabil este numarul din ce in ce mai mare al celor care dorm pe strazile capitelei; sunt necesare masuri urgente pentru a ne asigura ca sunt trimisi inapoi in Romania", a declarat Mark Field, potrivit Daily Mail.