Cei interesati de o cariera in cadrul SRI, pot vizita, vineri si sambata (24-25 martie), standul institutiei din cadrul targului Angajatori de Top, care se desfasoara la Sala Palatului din Bucuresti.

Potrivit News.ro, la standul Serviciului Roman de Informatii de la targ este cea mai mare forfota. Desi pentru a lucra in cadrul SRI trebuie sa treci prin mai multe etape si teste psihologice, candidatii, proaspat absolventi ai unei facultati sau operatori IT, cu experienta de peste 20 de ani pe piata muncii ori cu mai putina, nu sunt speriati si considera ca oferta de angajare este atractiva.

"Este prima data cand Serviciul Roman de Informatii participa la un astfel de eveniment. Si pe noi ne-a surprins interesul oamenilor. Ne dorim sa fim mai deschisi catre public si mai transparenti, de aceea ne-am propus sa participam la un targ de job-uri si sa prezentam oportunitatile de cariera pe care o persoana le poate accesa la SRI", spune Suzana Neacsa, specialist in resurse umane din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Ea ofera informatiile pe care potentialii angajati SRI le solicita si preia CV-urile. SRI are, in oferta de angajare, posturi din zona de informatii - operatiuni, analiza de intelligence, limbi straine, juridic, psihologie si antiterorism.

Nu exista un profil setat al candidatului ideal, spune Suzana Neacsa, insa un angajat al SRI trebuie sa cunoasca foarte bine limba romana, sa aiba o cultura generala bogata si, cel mai important, sa fie cetatean roman.

"Ne dorim oameni talentati, inteligenti, cu energie, cu potential, sa-si doreasca foarte mult sa lucreze in SRI, oameni pe care sa-i pregatim, sa-i dezvoltam, sa lucreze alaturi de specialisti si sa devina ei insisi specialisti”, subliniaza ea, adaugand ca nu exista nici limita de varsta si nici de locuri.

Pentru a ajunge pana la ocuparea unui post in cadrul SRI, candidatul trebuie sa treaca prin mai multe etape de selectie, incepand cu un interviu si o testare psihologica preliminara, continuand cu un al doilea interviu si terminand cu verificarile de securitate.

Potrivit site-ului oficial al SRI, printre conditiile pe care trebuie s ale indeplineasca cei care vor sa se angajeze in istitutie se numara: sa aiba cetatenie romana si domiciliul in tara, cultura generala ampla si capacitatea de a se exprima corect si coerent in limba romana, pregatire profesionala in domeniul solicitat si cunoastere foarte buna a cel putin unei limbi straine, pentru incadrarea ca ofiter.

Printre abilitatile cerute se regasesc: nivel superior de inteligenta, capacitate de adaptare, rezistenta la stres si in conditii de program prelungit, atentie concentrata si distributiva de nivel ridicat, un bun echilibru psiho-emotional si abilitati de comunicare.

Profilul viitorului angajat SRI poate fi consultat AICI.

Targul de joburi Angajatori de top de afla la a 22-a editie si se defasoara vineri si sambata la Sala Palatului din Bucuresti, unde 100 de companii isi prezinta oferta de munca si ofera peste 5.000 de joburi celor interesati.