Conform datelor centralizate, din totalul posturilor vacante, 330 sunt disponibile în Portugalia (din care 300 pentru culegător zmeură şi 30 pentru culegător zmeură, mure şi afine), 164 în Spania (150 pentru agricultor, 10 sudor, trei pentru tehnician şi un loc pentru montator structuri panouri metalice), 100 în Danemarca (pentru lucrători în agricultură - culegători de mazăre) şi 95 în Germania (pentru şoferi de camion, salvamari sau programator PLC).

De asemenea, locuri de muncă vacante sunt oferite în: Marea Britanie şi Olanda (câte 55), Cehia şi Slovenia (câte 30), Belgia (28), Malta (15 locuri, din care 10 pentru operator matriţe plastic şi cinci pentru specialist vânzări televizate), Finlanda (11 locuri, din care 10 pentru măcelar/tranşator carne de pui şi unul pentru ospătar), Luxemburg (10 locuri pentru senior tehnician Chrome), Norvegia (două locuri pentru frizer) şi Lituania (un loc pentru manager de vânzări).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot consulta ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma, precizează ANOFM.

Joburi de vară în Germania

Totodată, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti anunţă organizarea selecţiei pentru studenţii care doresc să lucreze în Germania pe perioada vacanţei de vară, adică minimum două luni.

Pot participa studenţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană.

Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier - gastronomic, în gastronomia fast-food, în producţia industrială şi în domeniul serviciilor.

Studenţii care au domiciliul în Bucureşti sau sunt înregistraţi la o instituţie de învăţământ superior din acest municipiu se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, în vederea înregistrării dosarelor. Înregistrarea se poate face până pe 9 februarie 2018.