Conform datelor centralizate, in Spania dintre cele 816 de posturi disponibile, 800 sunt pentru muncitori necalificati in agricultura, 15 pentru sofer camion si unul de maseur.

In acelasi timp, in Marea Britanie sunt vacante 110 locuri de munca, dupa cum urmeaza: 60 pentru ingrijitor persoane la domiciliu si 50 pentru ingrijitor persoane.

De asemenea, in Germania sunt disponibile 105 locuri de munca, astfel: 22 pentru asistent medical, 15 pentru electrician in constructii, 10 pentru tehnician electronist, cate 8 pentru inginer electrician, inginer mecatronist si inginer mecanic, 5 pentru mecanic instalatii sanitare, de incalzire si aer conditionat, 4 pentru dezvoltator software, cate 3 pentru mecanic de locomotiva, integrator software si sofer profesionist, cate doua pentru bucatar, specialist restaurant, personal servire clienti, inginer software, tamplar (alternativ dulgher) si zugrav-vopsitor, respectiv cate unul pentru instalator, modelator specialist Maya/3D Studio Max 3D, specialist in domeniul hotelier si receptioner.

Potrivit ANOFM, pentru muncitorii romani mai sunt oferite locuri de munca in: Italia (60), Finlanda (43), Slovacia (37), Cehia (25), Irlanda (15), Suedia (12), Belgia (11), Bulgaria (10), Norvegia si Ungaria (cate 6), respectiv Olanda (doua locuri).

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesand www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta, unde consilierul EURES ii poate indruma.