Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Germania sunt disponibile 705 locuri de muncă, majoritatea pentru manipulant bagaje şi şofer manipulare bagaje.

În Spania sunt 166 de posturi, majoritatea pentru agricultori, iar în Malta sunt 155 de locuri, majoritatea pentru şoferi de autobuz.

De asemenea, Marea Britanie oferă 116 de posturi, majoritatea pentru lucrători în agricultură, Olanda - 75, cele mai multe pentru culegători de căpşuni, iar Finlanda are 85 de locuri, majoritatea pentru măcelari şi lucrători sezonieri.

Nu în ultimul rând, Polonia oferă 40 de locuri de muncă, Cehia - 31, Danemarca - 30, Belgia - 24, Luxembourg - 10, iar Norvegia are două locuri de muncă vacante, pentru măcelari.

Detalii legate de angajare găsiți AICI.

Cea mai mare economie a Europei anunță un record de locuri de muncă vacante și face angajări masive

Institutul pentru cercetarea forţei de muncă din Germania (IAB) a anunțat recent că numărul locurilor de muncă vacante a atins un nivel record, ajungând la 1,18 milioane locuri de muncă neocupate la nivel naţional - cel mai ridicat nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.

În vestul ţării erau 918.000 de locuri de muncă vacante, în timp ce în est erau 265.000, arată datele Institutului pentru cercetarea forţei de muncă, care colectează datele de la 15.000 de angajatori din toate sectoarele economiei.

Cea mai mai ridicată cerere de angajaţi este în industria prelucrătoare şi în construcţii, a declarat Alexander Kubis, cercetător în cadrul IAB.

În construcţii era un deficit de angajaţi de 98.000 în trimestrul patru din 2017, în creştere cu 24%, în timp ce în industria prelucrătoare erau 161.000 de locuri de muncă vacante, un avans de 35% faţă de perioada similară din 2016.

Pentru a face faţă deficitului de personal, angajatorii oferă diverse subvenţii, inclusiv majorări salariale mai ridicate decât rata inflaţiei, condiţii de lucru flexibile.

De asemenea, companiile germane au iniţiat programe de pregătire pentru cetăţeni din alte state europene unde şomajul în rândul tinerilor este la un nivel ridicat, inclusiv Ungaria, România, Bulgaria şi Spania.

Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut în februarie la 5,4%, cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.