Noul iPad se numeste, simplu si imprevizibil, iPad si este considerat un upgrade pentru modelul anterior, iPad Air 2.

Majoritatea specificatiilor raman asemanatoare, noul iPad avand un ecran de 9,7 inch cu o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli. Din dotare nu lipseste sistemul Touch ID pentru securizarea accesului pe baza de amprenta.

Marea schimbare are loc la nivelul procesorului. Daca iPad Air 2 folosea un procesor A8X, iPad-ul tocmai lansat face un pas mai departe si apeleaza la versiunea A9. Cel mai puternic procesor Apple la ora actuala este A9X, care se regaseste pe iPad Pro.

Noua tableta a celor de la Apple este si ceva mai groasa decat cea din generatia anterioara - 7,5 mm, fata de 6,1 mm. Dar asta pentru ca Apple a optat pentru o baterie mai mare (32.4 Wh, fata de 27.62 Wh la iPad Air 2), ceea ce ar trebui sa reprezinte o decizie-pilda pentru toti producatorii de gadgeturi.

Noul iPad vine la doar o luna dupa ce Samsung a prezentat tableta Tab S3. Insa, daca Tab S3 va costa 600 de dolari, oferta Apple este si mai interesanta. Versiunea de 32 GB cu WiFi va costa 329 de dolari, iar cea de 128 GB ajunge la 429 de dolari.

Noua tableta Apple va fi lansata pe 24 martie in 21 tari. Romania nu face parte din tarile aflate in primul val al lansarii, cel mai probabil in tara noastra urmand sa ajunga in luna aprilie.

Apple are, la acest moment, patru tablete in portofoliu. Alaturi de noul iPad, compania mai comercializeaza iPad Mini 4 si doua versiune de iPad Pro, de 9,7 inch respectiv 12,9 inch.

Apple lanseaza iPhone 7 rosu

Apple a anuntat marti disponibilitatea celui mai recent smartphone al sau, iPhone 7, intr-o noua culoare: rosu.

Este pentru prima data cand un model de iPhone este disponibil in culoarea rosie, desi Apple a comercializat si pana acum huse oficiale rosii pentru smartphone-urile sale.

Versiunea rosie de iPhone 7 marcheaza parteneriatul Apple cu (RED), organizatie care lupta pentru combaterea SIDA. Cele doua entitati nu sunt la prima campanie de acest gen, Apple colorandu-si magazinul de aplicatii si sectiunile acestuia in rosu recent, din acelasi motiv.

Ca si in cazul magazinului de aplicatii, versiunea rosie de iPhone 7 vrea sa sublinieze campania (RED) de strangere de fonduri pentru lupta impotriva SIDA.

Pentru Apple, rosul este a doua schimbare coloristica importanta, dupa negrul lucios in care este disponibil de la bun inceput iPhone 7. Cu un an inainte, iPhone 6S a inaugurat versiunea “rose gold”.

Noul iPhone 7 rosu va fi disponibil din 24 martie, in versiuni de 128 GB si 256 GB, incepand de la 749 de dolari.