In mai 2016, autoritatea de reglementare in domeniul marcilor din Beijing a ordonat diviziei din China a Apple si retailerului local Zoomflight sa opreasca comercializarea iPhone-urilor.

Decizia a fost luata in urma unei plangeri facute de Shenzhen Baili Marketing Services, potrivit careia smartphone-urile companiei americane nu respecta marca pentru designul telefoanelor sale 100c.

Apple si Zoomflight au contestat in justitie ordinul Biroului pentru Proprietate Intelectuala din Beijing care le interzicea vanzarile de iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Autoritatea de reglementare a revocat interdictia vineri, afirmand ca Apple si Zoomflight nu au incalcat marca Shenzhen Baili pentru designul telefoanelor 100c.

Curtea a constatat ca autoritatea de reglementare nu a urmat procedurile legale atunci cand a interzis vanzarile de telefoane ale Apple si ca nu au existat dovezi suficiente pentru a sustine ca designul telefoanelor acesteia incalca drepturile de proprietate intelectuala.

Reprezentantii Biroului pentru Proprietate Intelectuala au declarat ca vor analiza daca sa faca recurs.

Aceeasi curte a mai decis sa respinga solicitarea Apple de a retrage companiei Shenzhen Baili dreptul asupra marcii de desgin a telefoanelor 100c.

Apple va decide la randul ei daca va contesta decizia curtii.