Conform analiştilor chinezi care au aflat cu cât vând partenerii Apple componentele necesare pentru iPhone X, compania americană plăteşte pentru acestea 415 dolari, adică aproximativ 40% din preţul de vânzare al produsului, scrie News.ro.

De departe cea mai scumpă componentă este noul ecran OLED de 5,8 inch, pentru care Apple plăteşte 80 de dolari per bucată. Ecranul folosit de Apple pe iPhone X este produs chiar de principalul său concurent, Samsung.

Restul componentelor importante au preţuri semnificativ mai mici decât ecranul. O memorie NAND de 256 GB costă 45 de dolari, iar un modul de memorie de 3 GB de pe iPhone X costă 24 de dolari.

Noul chipset A11 Bionic este produs de compania chineză TSMC şi îi costă pe cei de la Apple 26 de dolari. Modulul de date livrat de Qualcomm, producătorul pe care Apple l-a acuzat de impunerea unor preţuri prea mari, costă 18 dolari per bucată.

Noul senzor 3D, cel responsabil de scanarea facială şi autentificarea prin această metodă a utilizatorilor, costă 25 de dolari. Sticla rezistentă care acoperă panoul frontal al telefonului costă şi ea 18 dolari.

Toate aceste cheltuieli, care ajung la 415 dolari, sunt făcute doar pentru achiziţionarea componentelor. Ar fi greşit ca această sumă să fie considerată preţul de producţie al noului iPhone X, întrucât nu include şi restul operaţiunilor pe care vânzarea unui telefon le presupune de la asamblare şi logistică la marketing.

Apple a lansat săptămâna trecută noul iPhone X, al cărui preţ, fără taxe, adaos şi paritate valutară, va fi de 999 de dolari.