"A contat mult partea de retele metropolitane, dar si neutralitatea tehnologica si existenta operatorilor mici care au dus competitia foarte sus. In acest sens, trebuie spus ca era nevoie de existenta unei organizatii, precum InterLAN care sa reprezinte acesti operatori, pentru ca in Romania competitia dintre ei sa poata fi mentinuta la un nivel foarte bun. Sunt tari europene in care acest lucru nu s-a intamplat si asta se vede din calitatea serviciilor pe care le ofera ele. Incercati sa va conectati la internet in tari mari, o sa vedeti ce greu este si la ce preturi va veti conecta', a precizat Pambuccian.  

Un alt subiect controversat, abordat in conferinta RONOG, a fost cel al site-urilor neautorizate de jocuri de noroc.  

"Exista o lista neagra a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din Romania. Furnizorii de servicii de internet sunt obligati sa implementeze lista neagra si sa blocheze accesul utilizatorilor din Romania pe site-urile respective", a declarat seful Directiei de Informatizare din cadrul Oficiului National de Jocuri de Noroc, Sebastian Ionescu.  

La randul sau, vicepresedintele ONJN, Gabriel Gheorghe, a mentionat ca "s-a facut o analiza legata de situatia jucatorilor care au activat pe site-urile neautorizate".  

"Suntem inca in mijlocul acestei analize. Concret, o sa vedem exact masurile care se vor lua. Contraventia este contraventie, fie ca s-a jucat un leu, fie ca s-au jucat 10", a spus Gheorghe.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor de site-uri de jocuri de noroc, compania InterLAN a dezvoltat o aplicatie menita sa avertizeze utilizatorii ca se afla pe un site neautorizat. Aplicatia ii redirectioneaza catre site-ul ONJN, de unde utilizatorii pot afla toate datele referitoare la amenzile si sanctiunile impuse in acest moment.  

"Dorim sa incurajam in continuare comunicarea si dialogul intre operatori, asigurand un mediu propice initierii si dezvoltarii de parteneriate intre acestia'", a subliniat Eric Andrei Baleanu, presedintele Asociatiei InterLAN.