In conditiile in care in urma cu doar doua zile Samsung avertiza ca profitul sau in trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza esecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producator mondial de smartphone se ridica la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat ca intentioneaza sa creasca vanzarile de alte dispozitive precum Galaxy S7 si S7 edge si de asemenea va face schimbari semnificative in sistemul de control al calitatii pentru a imbunatati securitatea produselor sale.

Samsung a inceput sa comercializeze "phableta" (terminal de talie medie intre smartphone si tableta n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august insa in luna septembrie a fost nevoit sa anunte retragerea de pe piata a 2,5 milioane exemplare, dupa mai multe incidente in care bateria acestui telefon a luat foc.

Ulterior, grupul sud-coreean a decis sa inlocuiasca dispozitivele vandute deja la nivel mondial, dar saptamana trecuta au aparut informatii ca si dispozitivele de inlocuire au luat foc.