Dacă anul acesta tehnologia de recunoaştere facială este disponibilă exclusiv pe cel mai scump smartphone Apple, modelul iPhone X, anul viitor aceasta ar putea fi integrată în toate telefoanele companiei americane, scrie News.ro.

Analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, cel care reuşeşte să prevadă cu un mare grad de acurateţe mutările Apple, este convins că toate iPhone-urile pe care compania americană le va lansa anul viitor vor dispune de acelaşi sistem de recunoaştere facială ca cel de pe iPhone X.

iPhone X este primul smartphone Apple lipsit de butonul fizic Home de sub ecran. Eliminarea acestuia a survenit cu urmare la trecerii la un design cu rame semnificativ mai înguste decât anii anteriori.

Imposibilitatea folosirii butonului Home a forţat Apple să dezvolte un sistem de recunoaştere facială, cunoscut acum sub numele de Face ID, care foloseşte o cameră cu infraroşu şi o serie întreagă de senzori pentru a depista caracteristicile faciale.

Ming-Chi Kuo este de părere că tehnologia Face ID va ajunge anul viitor pe toate modelele de iPhone, dar şi pe cea mai scumpă versiune de iPad, modelul Pro. În ambele cazuri, această mutare va aduce cel mai probabil şi o schimbare de design care va implica îngustarea ramelor ca la iPhone X.