Aflat in partea de est a Bucurestiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, cel de-al doilea magazin IKEA din Romania va fi construit pe piloni, va avea o suprafata de aproximativ 37.000 de metri patrati si va contribui la crearea a 300 de locuri de munca, in urma unei investitii de 80 de milioane de euro.

"Ne bucuram sa vedem progresul planurilor de expansiune din Romania si acest lucru se datoreaza eforturilor colegilor nostri din echipa de Property and Expansion. Multumim Primariei Generale a Capitalei pentru o buna colaborare. Urmatorul pas este sa depunem documentatia pentru autorizatia de constructie si, prin aceasta, sa ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din Romania: finalul anului 2018”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe.

Amplasarea viitorului magazin din Bulevardul Theodor Pallady va oferi atat consumatorilor, cat si IKEA, posibilitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon generate de transport, prin accesul la mijloace de transport in comun (tramvai, metrou si autobuz), precum si acces la autostrada si la soseaua de centura pentru camioanele care vor transporta produsele IKEA.

Obiectivul companiei este sa foloseasca 100% energie regenerabila in noul magazin: cu sisteme de energie geotermala si panouri solare integrate in constructie. Mai mult, vor fi instalate statii de incarcare pentru masini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deseuri, iar suprafata de spatiu verde din totalul terenului va fi de 30%, in conformitate cu cerintele legale.

"Romania este tara cu cel mai mare potential de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei si facem noi pasi in procesul de expansiune in toata tara, nu numai in Bucuresti. Planuim sa atingem un numar total de 9 magazine - cel mai mare numar de magazine din tarile din regiunea de sud-est – cu o investitie totala de peste 500 de milioane de euro. Oamenii sunt foarte importanti pentru noi si cea mai frumoasa parte este faptul ca vom crea 3.000 de locuri de munca in Romania”, a adaugat Stefan Vanoverbeke.

IKEA a fost fondata in 1943 de suedezul Ingvar Kamprad, care este in prezent unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii.  Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului - Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut - Elmtaryd si numelui satului in care se gasea ferma - Agunnaryd. In august 2016, IKEA Group detinea si opera 340 de magazine in 28 de tari sau teritorii, sub acord de franciza cu Inter IKEA Systems B.V., in timp ce alte peste 40 de magazine IKEA erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group.

Magazinul IKEA din Baneasa a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte a IKEA Group.