Astfel, reteaua Praktiker ajunge la 28 de magazine la nivel national. Pana la sfarsitul anului, retailerul va mai deschide un magazin la Giurgiu. Ultima deschidere Praktiker a avut loc in 2010, la Botosani.

In februarie, grupul german Praktiker a vandut operatiunile din Romania (cele 27 de magazine) firmei Search Chemicals, detinuta de Susli, activa in domeniul constructiilor.

La vremea respectiva, noul proprietar al Praktiker anunta ca vrea sa relanseze in septembrie brandul, pentru care are drept de folosire nelimitata, si spunea ca afacerea a fost gestionata foarte prost de catre fostii proprietari, care plateau anual chirii de 24 milioane de euro pentru spatiile ocupate de 24 de magazine.

Cele mai multe magazine au fost deschise intre 2005 si 2008, perioada de boom imobiliar. Afacerile companiei de bricolaj, liderul pietei pana in 2009 (258 milioane de euro cifra de afaceri), s-au redus in 2012 la jumatate fata de maximul atins in 2008 (306 milioane de euro), in timp ce pierderile cumulate in ultimii patru ani s-au ridicat la 48 de milioane de euro.

Recent, compania a anuntat ca a incheiat primul semestru cu un profit operational de 12 milioane lei si ca are un plan de extindere cu 18 magazine in urmatorii doi ani.

Imbunatatirea rezultatelor financiare anuntata de companie este pusa pe seama optimizarii de costuri pe servicii si utilitati si renegocierilor care au vizat atat contractele de chirie cu proprietarii, cat si contractele cu furnizorii de marfa si servicii, obtinandu-se preturi de achizitie si termene de plata mai bune.

Praktiker concureaza pe piata romaneasca cu retaileri precum Ambient, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, Kingfisher si Leroy Merlin.