Firma Mobile Technologies, cu sediul in Pittsburgh, va ajutaFacebook sa-si imbunatateasca serviciile, avand in vedere ca tehnologia de recunoastere vocala a devenit un instrument din ce in ce mai important pentru cei care navigheaza pe internet, a declarat Tom Stocky, manager de produs la Facebook. 

"Desi mai mult de un miliard de utilizatori folosesc Facebook in fiecare luna, noi suntem mereu in cautarea de noi modalitati pentru a ajuta si alte persoane sa se conecteze cu restul lumii", a mai spus acesta.

"Achizitia este o investitie pe harta strategiilor privind produsele noastre pe termen lung, continuand misiunea companiei", a completat Stocky. 

Facebook face eforturi pentru a-si creste si pastra numarul de utilizatori, adaugand noi servicii care sa-i ajute pe acestia sa comunice si sa distribuie informatii cat mai eficient. Compania a ajuns sa aiba 1,15 miliarde de utilizatori activi in al doilea trimestru al anului 2013. 

Mobile Technologies, infiintata in 2001, a dezvoltat aplicatia Jibbigo, care ajuta la traducerea din diferite limbi, potrivit site-ului companiei. De asemenea, Mobile Technologies ofera un serviciu de interpretare automata pentru lectura.