Compania aeriana qatareza a devenit un jucator important in aviatia mondiala in ultimii ani, dupa ce a intrat agresiv pe rutele lungi si foarte lungi.

Operatorul este cunoscut, totodata, si pentru serviciile extravagante pe care le ofera la bordul aeronavelor sale si pentru luxul cu care isi rasfata clientii de la clasa Business.

In prezent, Qatar Airways detine 174 de aeronave cu care zboara catre destinatii din intreaga lume. Compania detine atat avioane Boeing, cat si Airbus, inclusiv un A380, cea mai mare aeronava din lume.

Operatorul qatarez a contribuit si la cresterea afacerilor producatorilor de avioane, avand in vedere ca este compania care detine cele mai multe aeronave Airbus A350 si este unul dintre cei mai importanti clienti pentru modelul Boeing 787 Dreamliners.

Qatar Airways si-a castigat notorietatea pentru facilitatile pe care le ofera la clasa intai, care includ ecrane de 26 de inch pentru fiecare pasager, loc suplimentar pentru picioare si partajarea locurilor pentru intimitate.

Potrivit clasamentului Skytrax, cea mai buna companie aeriana din America de Nord este Air Canda, in timp ce pentru Europa au fost desemnati patru operatori aerieni: Finnair (Europa de Nord), Lufthansa (Europa de Vest), Turkish Airlines (Europa de Sud) si Aeroflot (Europa de Est).

In 2016, titlul pentru cea mai buna companie aeriana din lume a revenit rivalilor de la Emirates, in timp ce Qatar a castigat premiul pentru cea mai buna companie la clasa Business.

Premiile Skytrax – care se acorda in fiecare an pe baza chestionarelor completate de milioane de pasageri – sunt considerate “Oscarurile” industriei aviatice.

Lista completa a premiilor Skytrax:

Cea mai buna companie aeriana din lume - Qatar Airways
Cea mai buna companie aeriana pentru clasa intai - Etihad Airways
Cea mai buna companie aeriana pentru clasa economica - Thai Airways
Cea mai buna companie low-cost – AirAsia
Cea mai buna companie aeriana pentru Business Class - Singapore Airlines
Cea mai buna companie aeriana din Asia - Singapore Airlines
Cea mai buna companie aeriana din Europa de Nord – Finnair
Cea mai buna companie aeriana din Europa de Vest – Lufthansa
Cea mai buna companie aeriana din Europa de Sud - Turkish Airlines
Cea mai buna companie aeriana din Europa de Est – Aeroflot
Cea mai buna companie aeriana regionala - Bangkok Airlines
Cel mai bun personal de cabina - Garuda Indonesia
Cea mai buna alianta aeriana - Star Alliance