Astfel, potrivit unui anunț al operatorului, din 28 octombrie, tarifele pentru o călătorie dus-întors pe cursa București - Suceava încep de la 56 euro.

Tot din 28 octombrie, prețurile pentru zborurile spre Oradea încep de la 63 de euro, dus-întors. De asemenea, de la aceeași dată, tarifele pentru zborurile București - Satu Mare încep de la 54 euro pentru o călătorie dus-întors.

Tarifele includ bagajul de mână, bagajul de cală, cateringul la bord, alegerea locului în aeronavă și check-in-ul.

Din această vară, operatorul de stat Tarom a anunțat mai multe rute interne. În iunie, compania a introdus zboruri între Cluj și Iași, iar în iulie a lansat ruta Sibiu - Bucureşti şi retur. Pentru ambele rute, tarifele pornesc de la 40 de euro dus-întors.

În acest an, Tarom a lansat zborurile directe Cluj - Timișoara și Iași – Timișoara, cu prețuri pornind de la 40 de euro, pe segment.

Tarom, care a împlinit în acest an 64 de ani, a încheiat sezonul de vară pe plus în condiţiile în care pierderea companiei s-a redus cu aproximativ 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile au crescut cu peste 25%.

Astfel, compania de stat a raportat cele mai bune rezultate financiare din ultimii 4 ani. Creşterea veniturilor cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut oferă încrederea că strategia companiei şi măsurile din ultima perioadă produc efecte pozitive.

Pe de altă parte, cheltuielile companiei au crescut faţă de anul trecut cu aproximativ 15% iar scumpirea combustibilului de aviaţie are cea mai mare pondere pe acest segment. Faţă de anul trecut, Tarom a plătit mai mult cu 49,7 milioane de lei pentru combustibil în condiţiile în care preţul kerosenului a crescut cu 30%, pe piaţa europeană, faţă de 2017.