Pe linia CASCO, cea mai mare despagubire platita s-a ridicat la 308.557 lei pentru o dauna totala, urmata de furt despagubit de catre asigurator cu 294.120 lei si alta dauna totala in Germania de de 260.937 lei. In total, primele cinci despagubiri CASCO ca marime au insumat 1,4 milioane de lei.

Pe linia de asigurari de bunuri si cladiri (property), cea mai mare despagubire platita in primul semestru al anului a fost de 811.282 lei, achitata ca urmare a unui incident petrecut in zona de sud-est a tarii, unde un utilaj industrial s-a rasturnat dupa ce malul pe care era instalat a cedat.

Topul daunelor in cazul asigurarilor de locuinte este condus de o avarie produsa in urma unui incendiu, pentru care compania a achitate 180.784 de lei. Urmeaza o avarie provocata de prabusirea acoperisului din cauza stratului de zapada, pentru care beneficiarul politei a incasat 172.855 lei, precum si despagubirea unui furt prin efractie, cu o suma in valoare de 167.490 de lei. Urmatoarelor doua daune ca valoare au insumat 134.135 lei.

In luna iunie, Omniasig VIG a anuntat ca suma despagubirilor aferente dosarelor de dauna solutionate si in curs de solutionare deschise in urma accidentului rutier al autocarului cu turisti romani produs in Muntenegru in iunie 2013 se ridica la peste 4,2 milioane euro.

Valoarea totala a despagubirilor acordate pentru riscurile de deces si de vatamare corporala in cele 42 de cazuri solutionate pe cale amiabila si a dosarului deschis pentru vatamarea corporala a minorului muntenegrean se ridica la 4,15 milioane de euro.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care detine peste 99% din actiunile asiguratorului roman. Societatea este al treilea jucator pe piata locala a asigurarilor dupa nivelul subscrierilor din 2013. VIG mai detine pe piata romaneasca BCR Asigurari de Viata si Asirom. Omniasig are un capital social de 439,64 milioane de lei.