Ultima schimbare la fata a fost la inceputul lui 2011 cu faceliftul modelului din 2006. Nu stim de ce s-au aglomerat coreenii cu doua variatiuni pe acelasi model in doar un an.

Noul Santa Fe este mai lung cu trei centimetri, un pic mai ingust, dar mai coborat. Masina este undeva intre concurentii directi din acest punct de vedere, adica intre Peugeot 4007 si Chevrolet Captiva.

Ca si la genertai trecuta, se pot alege si sapte locuri, un rand suplimentar cu doua locuri. De data asta, Hyundai a mai adaugat insa cinci cm de spatiu pentru pasagerii 6 si 7.

La inceputul vanzarilor, Santa Fe-ul 2013 vine cu niste motoare foarte puternice: 2,4 litri benzina de 200 de cai si doua dieseluri: doi-zero de 150 de cai si 2,2 litri - care scoate 200 de cai.

In functie de putere si versiunea de echipare, motoarele vin cuplate la cutii manuale sau automate cu 6 trepte si vor avea transmisii 4x4 sau chiar 4x2. Pentru motor diesel de 200 de cai, consumul a scazut cu 1.2 litri fata de generatia trecuta, la 5.6 litri la suta de km.

Cel mai vandut SUV Hyundai are si multe dotari care ajuta soferul: ghidare la parcare, avertizare la depasirea liniei continue, control in rampa si in panta, pilot automat cu mentinerea distantei fata de masina din fata si toate gadgeturile si tipurile de coneziune actuala.

Au trecut 11 ani de la lansarea primul model Santa Fe. Hyundai se asteapta sa treaca depaseasca 3 milioane de unitati vandute de cand exista masina asta pe piata. Pana acum au ajuns la 2,5 milioane.