"Informatii nu am sa va dau, dar discutii exista. Nu va pot da informatii, pentru ca, inainte ca deciziile sa fie luate intr-un board, intr-o mare companie, nimanui nu-i place ca ele sa fie dezvaluite public, pentru ca ele pot fi chiar deraiate", a spus Borc, prezent in emisiunea "In fata ta", de la Digi 24, potrivit Agerpres.

"Avem discutii sa existe o a treia uzina de asamblare in Romania. Exista aceste discutii cu un mare producator auto international. Si din Europa, si din afara Europei", a continuat el.

Intrebat daca se refera la doua companii, Borc a raspuns: "Ar fi bine sa fie al treilea si al patrulea, dar sa fie macar al treilea. Am doua nume in minte. Eu nu vreau sa crestem asteptarile, dar exista tatonari. Noi continuam niste discutii care exista si incercam sa aducem un al treilea producator auto in Romania".

Totodata, vicepremierul a aratat ca Guvernul se gandeste inclusiv la o schema de ajutor de stat pentru producatorii de subansable.

"Fundamental pentru noi nu este numai un al treilea producator, ci si ideea de a dezvolta subcontractorii romani locali, atat pentru Ford, pentru Renault, cat si pentru un al treilea. Se fac multe lucruri aici, inclusiv ideea de a da un ajutor de stat, care sa porneasca de la un milion, nu de la zece milioane, care sa fie intr-un fel targetat pentru producatorii de subansable", a sustinut oficialul guvernamental.

El a completat ca a notificat acest lucru Comisiei Europene si ca Ministerul Finantelor lucreaza pentru a da o forma acestui ajutor de stat.