Într-un email trimis miercuri angajaţilor, Musk nu a precizat programul de creştere a producţiei de camioane Semi.

Musk a răspuns pe Twitter ”Da” la o întrebare referitoare la veridicitatea informaţiei referitoare la producţia de camioane Semi, scrie News.ro.

Acţiunile Tesla au crescut miercuri cu circa 6%, la 1.000 de dolari pe unitate, în urma ştirii publicate de Reuters despre emailul lui Musk, compania devenind a doua cea mai valoroasă companie auto din lume, după Toyota Motor.

În urma creşterii preţului acţiunilor Tesla, Musk ar putea primi o nou plată în cadrul unui plan de compensaţii care depinde de capitalizarea bursieră a companiei.

Acţiunile Tesla au fost susţinute şi de majorarea preţului ţintă al acestora la 1.000 de dolari, de către firma Wedbush.

Investitorii mai anticipează că Musk va prezenta o nouă tehnologie de baterii care vor avea o durată mai lungă de viaţă, costuri mai mici şi o autonomie mai mare pentru viitoarele vehicule ale Tesla.

Producţia de baterii şi de sisteme de propulsie va avea loc la fabrica Giga Nevada. Majoritatea celorlalte activităţi se vor desfăşura în alte state”, a mai scris Musk, fără alte precizări.

Musk a declarat că Tesla caută un loc, în alte state, pentru a construi o nouă fabrică, sugerând că unul dintre candidaţi ar putea fi statul Texas. Oklahoma şi alte state concurează pentru această investiţie.

Când Musk a prezentat prototipul camionului electric Semi în 2017, a spus că acesta va intra în producţie în 2019. Mai recent, Musk a declarat că Semi va trece la producţia de serie până în 2021.