"Uniunea bancara, coordonarea politicilor cu dimensiune sociala si finantarea intreprinderilor mici si mijlocii sunt subiecte foarte importante pe care Grecia le va promova in perioada detinerii presedintiei UE", a declarat Yannis Stournaras in cadrul unei conferinte de presa, noteaza Mediafax.

Enumerand prioritatile Ecofin (reuniunea ministrilor de Finante ai UE), pe care o va prezida timp de sase luni, Stournaras s-a angajat sa promoveze "stabilitatea financiara", "transparenta", si "armonizarea diferitelor reglementari" ale tarilor membre.

"Mijloacele privind asigurarea stabilitatii marilor banci vor fi dezbatute probabil in cadrul Ecofin, pe 1 aprilie, la Atena", subliniaza ministrul. In cursul acestei reuniuni, ministrii de Finante ai UE vor discuta, de asemenea, pe tema "finantarii IMM-urilor", care vizeaza Grecia in mod particular, a adaugat el.

Intrebat in legatura cu climatul european, in special in Germania, mai putin favorabil fata de Grecia, evocat in ultimele zile de presa greaca, Stournaras a dat asigurari ca "relatiile si cooperarea cu Berlinul sunt perfecte".

Miercuri, o ceremonie oficiala de inaugurare a presedintiei grece este programata la Atena in prezenta presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.