"Buna ziua, de la Politia Rutiera, acest dialog este inregistrat audio si video, va rog sa-mi prezentati documentele." De acum incolo asa vor incepe discutiile cu agentii de la Rutiera. Acestia vor avea pe langa statii, aparate radar, si camere video care inregistreaza tot ce misca in jurul masinii de politie, dar si in interiorul ei.

Sistemul se activeaza in momentul in care este pornit girofarul, iar camera functioneaza perfect si pe timp de noapte. Sunetul poate fi captat pana la o distanta de 300 de metri, iar dispozitivul are o capacitate de stocare de 4 ore.
Tot sistemul este incorporat in oglinda retrovizoare.

In cazul in care soferul nu recunoaste ce s-a intamplat, vor exista probe care il vor incrimina in instanta. Sistemul a fost montat pe 10 masini de politie care vor patrula pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si pe Drumul National 7. Tot ceea ce spuneti va fi inregistrat, asa ca cei care au vor incerca sa cada la mica intelegere cu agentul nu mai au nicio sansa.

Odata stocate pe hard, imaginile sunt descarcate intr-un server la care vor avea acces foarte putine persoane.
Politistii de la Rutiera au scos incepand de joi aproape toate masinile dotate cu aparat radar sau camere video sau fara pe soselele Romaniei .

Nu mai putin de 700 de echipaje vor patrula permanent pe strazi pana in ziua de 2 ianuarie in cautarea vitezomanilor, dar si a celor carre se urca bauti la volan.

Poltiistii au luat aceasta masura in urma numarului foarte mare de soferi prinsi la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice. Totul pentru a preveni accidentele in trafic care au loc aproape zilnic.