Volkswagen Beetle va fi prezentat sub forma de concept la Salonul Auto de la Los Angeles catre finele acestui an si va fi pus in vanzare pe piata americana cel mai probabil incepand cu luna mai a anului viitor.

Pentru 2012, insa, Volkswagen are in plan si un model decapotabil, cu acoperis textil.

Ca si actualul Beetle, lsansat in 1998, noul model va fi asamblat in Mexic, impreuna cu a sasea generatie de Jetta, cu care are in comun sasiul si sistemul de transmisie.

In ceea ce priveste designul, “este mai bine conturat, cu structuri aditionale si linii definite, pentru a sparge suprafetele simple si platitudinea vechiului model”, spun surse apropiate producatorului.

De asemenea, noul Beetle ca beneficia de un acoperis complet refacut, care sa-i dea personalitate. “Intreaga sa structura a fost modificata, unghiurile nu mai sunt extreme, iar acoperisul nu mai este atat de rotund”, explica aceleasi surse.

Bineinteles, masina va avea foarte multe lucruri in comun cu Beetle-ul traditional, insa Volkswagen a facut aceasta mutare dupa ce a primit nenumarate critici, astfel ca noua masina va fi mult mai utila, mai spatioasa si va avea o capacitate de depozitare de 250 de litri.

Noul Beetle vine in variantele de 1,2 litri si 105 cai putere, de 1,4 litri si 160 cai putere si 2,0 litri si 210 cai putere. Gama diesel va include un propulsor de 1,6 litri si 105 cai putere si unul de 2,0 litri si 160 de cai putere. In plus, Volkswagen va lansa o varianta hibrid a Beetle-ului.