"Premierul Emil Boc mi-a fost, imi este si imi va fi un partener in continuare, in a incerca sa facem ce-i de facut", a anuntat Basescu.

Situatia dificila a Romaniei nu are cum sa nu fie influentata de problemele  din "santierul" numit Europa, a continuat Traian Basescu.

"Solutia corecta este realizarea Statelor Unite ale Europei", a adaugat acesta.

La randul sau, premierul Boc sustine ca are cheia relansarii economice.

"Arhitectura, film, desing, publicitate, iata tot atatea domenii de creativitate in care romanii pot excela", a spus premierul.

Ministrului Afacerilor Europene Leonard Orban, i-a revenit sarcina sa anunte neimplinirile Romaniei ca tara membra a Uniunii Europene. Spre exemplu, in ultimii 5 ani, am contribuit la bugetul Uniunii cu peste sase miliarde de euro si am reusit sa luam de la Bruxelles in jur de 12 miliarde de euro, mult prea putin comparativ cu fondurile nerambursabile puse la dispozitia noastra.

La ceas aniversar, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a transmis un mesaj inregistrat. Dar pentru ca a vorbit in franceza, iar organizatorii evenimentului nu au asigurat traducerea, multi nu au inteles mare lucru. Printre ei, chiar presedintele Traian Basescu, care vorbeste doar limba engleza.

"Sunt convins ca putem conta pe tara lui Mircea Eliade, a lui Brancusi, a lui Eugen Ionescu si a lui Emil Cioran", a spus Barroso.