Moulin a adaugat ca din punctul de vedere al CE au fost indeplinite conditiile de eliberare a celei de treia transe care-i revine in cadrul acordului, intrucat tintele de deficit convenite vor fi atinse, informeaza Mediafax.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, saptamana trecuta, ca discutiile cu FMI nu vizeaza majorari de taxe si impozite, nici in acest an, nici in 2011, dar ca noile estimari indica o scadere economica de 1,7 - 1,9% in acest an.

"Slabiciunile cererii interne, incertitudinile regionale, precum și inundatiile din ultima perioada pot avea efecte negative asupra economiei. Ne-am revizuit in jos estimarea privind contractia economiei in 2010, la 1,9%. Economia va creste cu 1,5% - 2% anul viitor si chiar mai mult in 2012”, a afirmat la randul sau Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania.

El a adaugat ca trecerea la crestere economica va avea loc incepand cu al doilea trimestru din 2011 si se va mentine pe tot parcursul anului.

Franks a aratat ca, in acest an, anumite sectoare ale economiei au inceput sa-si revina, printre care exporturile.

Oficialul FMI a precizat ca, desi constructiile si consumul se afla inca la niveluri foarte joase, acestea isi vor reveni dupa ce ajustarile fiscale si-au facut efectul.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene a sosit in 26 iulie la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, fiind evaluat modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si disutat nou set de prognoze macroeconomice.

In urma incheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, in luna septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro