Mancarea ne arde cel mai tare la buzunar. Hipermarketurile spun ca pretul mediu al legumelor si al fructelor a crescut cu 10-15% in ultimul an, insa acestea sunt scumpirile medii deoarece pretul lor s-a dublat in ultimele 12 luni.

Castravetii s-au scumpit semnificativ cu 25-30%. Din fericire, cartoful s-a ieftinit foarte mult fata de anul trecut. Insa s-au scumpit ouale. Pretul lor s-a dublat.

Salata de rosii cu castraveti si cartofi prajiti cu oua ochiuri. Anul trecut un astfel de pranz costa 2,4 lei, daca era gatit acasa, pretul a ajuns acum aproape de 4 lei.

Si mare atentie ce se va intampla cu painea deoarece pretul graului a crescut foarte mult pe pietele internationale, asa ca o franzela ar putea sa coste in toamna 2 lei.

Comerciantii dau vina pe seceta care a uscat recolta si pe cursul de schimb care a scumpit importurile. La Dabuleni productia este la jumatate fata de anul trecut, dar cultivatorii spun ca au destula marfa.

2012 a fost un an foarte prost pentru agricultura. In septembrie vom sti daca scumpirea cerealelor va influenta si produsele din carne.

Bugetul romanilor a fost lovit si de factura la electricitate. In plina canicula, cu aerul conditionat la maxim, curentul a fost majorat cu 5%.