Victor Ponta a afirmat ca, impreuna cu liderul PNL, a ajuns la concluzia ca, in sase luni, nu se pot face minuni, iar USL nici nu va promite chestiuni precum dublarea pensiilor si a salariilor.

"Am stat si ne-am gandit impreuna: minuni intr-adevar nu se pot face. Situatia tarii si a Europei este foarte dificila. Nu, nu o sa putem sa dublam toate pensiile si salariile in sase luni, nu vom putea face mii de kilometri de autostrada in sase luni, nu o sa putem sa reparam toate spitalele si toate scolile in sase luni. Nu se pot face aceste lucruri si nici nu o sa le promitem, fiindca nu vreau sa mai facem promisiuni de care nu ne putem tine. Lumea s-a saturat de promisiuni si de minciuni si caderea de ieri (vineri - n.r.) a Guvernului este rezultatul direct al mult prea multor promisiuni si minciuni de care oamenii s-au saturat", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

El a spus ca, in pofida perioadei scurte pana la alegerile generale, se pot face alte lucruri, inca din prima zi de guvernare USL.

"Sunt lucruri pe care le putem face incepand din 7 mai, din ziua in care sper ca Parlamentul sa investeasca noul Guvern cu increderea sa. Putem din prima zi sa respectam legile acestei tari. Se poate face din prima zi", a declarat Ponta.

Totodata, Victor Ponta a subliniat ca nu va inlocui oamenii PDL cu cei ai USL, ci va numi in functii profesionisti. "Pot sa va asigur ca structurile Guvernului nu le vom schimba din PDL in USL. Trebuie sa vina oameni cinstiti, profesionisti care sa-si faca datoria fata de stat si nu fata de seful de partid. Asta se poate face din prima zi", a declarat el.

Premierul desemnat a spus ca, desi statul nu are atributii in crearea de locuri de munca, ii poate ajuta pe cei in masura sa o faca.

"Putem, din prima zi, sa spunem celor care creeaza locuri de munca faptul ca Guvernul, prin politicile sale, poate sprijini societatile private sa creeze locuri de munca sau poate sa goneasca societatile private care sunt satule de controale, spagi, taxe si nenumarate formalitati. Asta se poate face din prima zi", a declarat el.

Ce promite guvernarea USL: un milion de locuri de munca, scaderea CAS si a TVA, impozite diferentiate si 1.200 km de autostrada

Ponta s-a declarat convins ca pot fi facute toate aceste lucruri.

"Altfel nu mi-as fi asumat o uriasa raspundere intr-un moment extrem, extrem de dificil, dar sunt convins ca putem face aceste lucruri doar daca suntem uniti si daca intelegem ca, dincolo de interesul nostru persoanl si de partid, exista un interes public mult mai important decat orice altceva", a conchis Victor Ponta.

El a declarat ca punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuala guvernare dupa alegerile parlamentare, sunt "perfect valabile" si acum.

USL a lansat, pana acum, sapte programe constuind viziunea sa despre economie, educatie, administratie, agricultura, turism, mediu si energie, printre promisiuni numarandu-se crearea unui milion de noi locuri de munca si introducerea impozitului diferentiat.

Lista noilor ministri va fi facuta publica pe 1 mai. Surpriza Cabinetului Ponta: Mircea Geoana