"Noi, romanii, vom iesi din criza, mai greu este cu alte tari care sunt indatorate puternic in continuare si pentru care creditorii trebuie sa inteleaga ca, fara o solutie de restructurare a datoriilor, o solutie de asumare a unor pierderi, lucrurile nu se rezolva", a spus Stolojan, la intrebarea daca Romania iese din criza sau urmeaza al doilea val, scrie Mediafax.

Potrivit lui Stolojan, Romania a reusit sa-si stabilizeze finantele publice si trebuie sa ramana atenta la ce se intampla pentru a ajusta corespunzator bugetul tarii.

"Nu avem voie sa cadem in situatia care a fost, cu deficite bugetare foarte mari, finantate cu costuri din ce in ce mai mari. Deocamdata, noi nu trebuie sa mai taiem, noi trebuie sa fim atenti si sa ne prevedem cheltuielile la nivelul resurselor pe care le avem. Nu mai avem nevoie sa taiem nici salarii, nici pensii, trebuie sa ne uitam atenti sa ne dimensionam cheltuielile in limita resurselor pe care le avem", a explicat Stolojan.

El a mai spus ca tara noastra are obligatia de a lua masurile necesare de a intra in zona euro, dar problema s-a schimbat radical si unul dintre avantajele intrarii in zona euro, ca statele membre sa ia imprumuturi cu dobanzi egale cu dobanzile Germaniei, nu mai exista.

Cu cateva saptamani inainte de finalizarea bugetului pentru anul viitor presedintele Romaniei arunca bomba: riscam sa intram iar in recesiune. Daca declaratia se adevereste, toate planurile guvernului vor fi date peste cap. Cei din executiv sunt obligati sa fie atenti la fiecare banut si sa reduca puternic costurile din intreprinderile de stat. Anuntul lui Traian Basescu vine dupa ce aseara chiar seful Bancii Mondiale declara ca lumea este in pericol.

Traian Baseascu avertizeaza asupra unei posibile recesiuni in Romania. Ce spun reprezentantii FMI VIDEO

Ce probabilitati sunt ca SUA si zona euro sa reintre in recesiune. Care ar putea fi efectele in Romania